Okulumuz Hakkında

Yalıntaş İlkokulu
Bulutlu Köyü Akçakale / ŞANLIURFA
0553 617 16 40
0
https://akcakaleyalintasilkokulu.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

BİZ Öğrencilerimizin; kendine güvenen, ideallerini gerçekleştirmeye istekli,toplum içinde başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı duyan birey olmalarını sağlamak, Her çocuğun içindeki yaratıcı, çok yönlü, haklarını koruyabilen,güven, hoşgörü ve sevginin hakim olduğu bir ortam yaratmak, Eğitim – Öğretim etkinliklerinde, çağdaş teknolojinin getirdiği tüm olanakların kullanıldığı bir ortamı öğrencilerimizin hizmetine sunmak, Okulumuzu; öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile çevrede örnek gösterebilecek ve gurur duyacak bir kurum haline getirmek, Öğrencilerimizin istek ve ihtiyaçlarını en kısa sürede gidererek, onları başarıya götüren yolda motive edip, umut ve güveni aşılayarak hedeflerine emin adımlarla gitmelerini sağlamak, Çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteğini ve yeteneğini kazandırmak İÇİN VARIZ.

MİSYON

A)KİŞİSEL AÇIDAN : 1.İLGİ,İSTİDAT VE KABİLİYETLERİ YÖNÜNDE YETİŞTİREREK, GELECEK HAYAT VE ÜST ÖĞRENİME HAZIRLAMAK. 2.TÜRKÇEYİ DOĞRU KULLANMA, TÜM DERS VE PROGRAMLARDA BELİRLENEN HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA TEMEL BİLGİ VE BECERİLER KAZANDIRMAK. 3.TÜM ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENMESİNİ SAĞLAMAK, EĞİTİMİN BİR İHTİYAÇ OLDUĞUNA İNANAN VE KENDİNİ GELİŞTİRME İSTEĞİ DUYAN , DOĞRU DÜŞÜNEBİLEN ,BİLGİLİ, BECERİLİ, KENDİNE GÜVENEN BİREYLER OLARAK YETİŞMELERİNE FIRSAT TANIMAK. B) TOPLUMSAL AÇIDAN : 1. ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA , T.C.ANAYASASINA VE DEMOKRASİNİN İLKELERİNE UYGUN OLARAK, HAK VE SORUMLULUKLARINI BİLEN , MİLLİ,TOPLUMSAL DEĞERLERE SAHİP , ÜLKESİNİ, MİLLETİNİ,BAYRAĞINI SEVEN YURTTAŞ OLMA BİLİNCİ KAZANDIRMAK C) İNSAN İLİŞKİLERİ BAKIMINDAN : 1.BAŞKALARI İLE İYİ İLİŞKİLER KURABİLEN , İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞABİLEN, ÇEVRESİNE UYUM SAĞLAYABİLEN, İYİ,MUTLU, VE HOŞGÖRÜ SAHİBİ İNSANLAR OLARAK YETİŞTİRMEKTİR..

BAŞARILAR

0
Öğretmen :11
Öğrenci :401
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2300
Öğretim Şekli :ikili

Öğretim Şekli

ikili

Ders Başlama ve Bitiş

12:45-17:30

YABANCIDIL

Isınma Şekli

sobalı

Servis Bilgisi

Öğretmelerimiz yakın okullarla iş birliği yaparak servis kiralama yoluyla ulaşım sağlamaktadır. Bunun yanında alternatif ulaşım imkanları da mevcuttur.

Bağlantı

Uydu İnternet (VSAT)

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

İl Merkezine 90 km , İlçe Merkezine 42 km dir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Köy mezraları ile beraber 300 haneden oluşmaktadır.Tarım İşçiliği ve Çiftçilik ile geçinmektedir.

Sportif Etkinlikler

Bilimsel Etkinlikler

Proje Çalışmaları